Polityka prywatności

Revas Sp. z o.o. (dalej: Revas) jako podmiot świadczący usługi w sektorze edukacyjnym za jeden z najważniejszych aspektów swojej działalności uznaje ochronę danych osobowych. Dlatego też naszym celem jest należyte informowanie naszych Użytkowników o sprawach związanych z ochroną danych osobowych i ich przetwarzaniem.

Administrator danych osobowych

Revas Spółka z o.o. z siedzibą w Rzeszowie
ul. Wrzesława Romańczuka 3,
35-302 Rzeszów.
KRS: 0000638640, NIP: 5170376971, REGON: 365460300
e-mail: kontakt@revas.pl

Co dokładnie oznaczają dane osobowe?

Dane osobowe – to informacje, które pozwalają zidentyfikować osobę fizyczną. Mogą to być zarówno takie dane jak: imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy, ale też jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej.

Przetwarzaniem danych osobowych jest każda czynność z nimi związana, np. zbieranie, przechowywanie, utrwalanie, przeglądanie, udostępnianie, wykorzystywanie, usuwanie lub niszczenie.

Cele i podstawa przetwarzania

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane w celach:

Jeśli…dane osoboweźródło danychpodstawa prawna
odwiedzasz naszą stronęWizyta na stronie internetowej powoduje, że automatycznie zbierane są dane techniczne dotyczące wizyty Użytkownika, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, system operacyjny itp.Przetwarzamy dane osobowe zbierane przez pliki cookies. Więcej informacji o plikach cookies i danych, które są przez nie zbierane znajdziesz na samym dole.art. 6 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony interes administratora
zapisałeś/ zapisałaś się na nasz newsletterUsługa newsletter wymaga podania danych takich jak: imię, adres e-mail. Możemy również korzystać z funkcji sprawdzania otwarcia przesyłanej Ci korespondencji, a także zbierania informacji na temat klikanych przez Ciebie komunikatów, żeby jak najlepiej dopasować treści do zainteresowań.Dane pozyskujemy bezpośrednio od Ciebie, przy wypełnianiu formularza newsletter oraz za pomocą plików cookies.art. 6 lit. a) RODO – zgoda na przetwarzanie danych
chcesz się z nami skontaktować przez formularz kontaktowyDane zawarte w formularzu kontaktowym: imię, nazwisko, adres e-mail będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie lub zapytanie ofertowe.Dane pozyskujemy bezpośrednio od Ciebie, podczas kontaktu z nami poprzez e-mail, telefon lub tradycyjną pocztą.art. 6 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony interes administratora
chcesz poznać cenę naszych symulacji Dane zawarte w formularzu kontaktowym: imię, nazwisko, adres e-mail, instytucja będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie ofertowe.Dane pozyskujemy bezpośrednio od Ciebie, podczas kontaktu z nami poprzez stronę www.
obserwujesz/ komentujesz nasz fanpage na Facebook’u lub Instagram, Twitter czy LinkedInDane zawarte na portalach społecznościowych przetwarzamy jeżeli: obserwujesz, komentujesz lub reagujesz na treści zawarte na naszym fanpage’u.Facebook oraz Instagram (Meta Platform Ireland Ltd) jest współadministratorem danych osobowych użytkowników portalu, dane pozyskujemy bezpośrednio z portalu.art. 6 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony interes administratora
Korzystasz z naszych usług szkoleniaZbieramy dane osób szkolonych, osób reprezentujących podmioty i zawierających umowy w celu organizacji szkolenia, wystawienia certyfikatów, realizacji zawartej umowy.W celu realizacji naszych usług zawieramy umowę, która upoważnia nas do przetwarzania danych.art. 6 lit. b) RODO – realizacja umowy
Jesteś użytkownikiem naszych Branżowych Symulacji Biznesowych przetwarzamy dane osobowe, adres e-mail, miejsce pracy/ szkołę ucznia, nr telefonuprzetwarzamy dane, które podają użytkownicy w formularzu rejestracyjnym, w celu realizacji umowy zawartej z podmiotem/ szkołą/ Instytucją, która wykupiła u nas licencję na dostawę oprogramowaniaart. 6 lit. b) RODO – realizacja umowy

Odbiorcy danych

Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom świadczącym usługi na naszą rzecz tj. usługi prawne, usługi księgowe, usługi informatyczne, serwis IT, usługi marketingowe, usługi reklamowe, usługi logistyczne i pocztowe – w zakresie, w jakim jest to niezbędne do realizacji usług.

Prawo dostępu do danych i uprawnienia Użytkowników

Zgodnie z RODO każdemu Użytkownikowi przysługują następujące prawa, w zależności od tego do jakich celów i na jakiej podstawie powierzył nam swoje dane:

  1. prawo żądania dostępu do danych (art. 15 RODO),
  2. prawo sprostowania danych (art. 16 RODO),
  3. prawo do żądania usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”) (art. 17 RODO),
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
  5. prawo do sprzeciwu (art. 21 RODO).

W odniesieniu do usług realizowanych w mediach społecznościowych swoje prawa możesz realizować również bezpośrednio wobec:

Masz również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uznasz, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.

Jak długo przetwarzamy dane?

  • przez okres realizacji umowy udzielenia licencji – w odniesieniu do danych użytkowników Branżowych Symulacji Biznesowych;
  • przez okres wymagany przepisami prawa podatkowego — w odniesieniu do danych osobowych wiążących się ze spełnieniem obowiązków podatkowych;
  • do czasu skutecznego wniesienia sprzeciwu — w odniesieniu do danych osobowych przetwarzanych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora lub do celów marketingowych;
  • do czasu cofnięcia zgody lub osiągnięcia celu przetwarzania — w odniesieniu do danych osobowych przetwarzanych na podstawie zgody;
  • do czasu zdezaktualizowania się lub utraty przydatności — w odniesieniu do danych osobowych przetwarzanych głównie do celów analitycznych, statystycznych, wykorzystania cookies i administrowania stronami Administratora.

Zabezpieczenia

Serwis zaopatrzony jest w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych osobowych pozostających pod kontrolą Administratora przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją. Administrator wdrożył również wewnętrzną Politykę Ochrony Danych Osobowych w celu należytej ochrony danych osobowych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz normami a w szczególności następujące zasady:

  1. do danych osobowych mają dostęp jedynie upoważnieni pracownicy lub współpracownicy Administratora,
  2. Administrator wymaga od partnerów, zapewnienia odpowiednio wysokich standardów ochrony powierzonych danych osobowych, podpisania stosownych umów powierzenia oraz prawa kontroli zgodności ich działania z tymi standardami,
  3. Administrator stosuje wysoki poziom zabezpieczeń włącznie z ochroną kryptograficzną transmisji danych osobowych (protokół SSL),
  4. ze względu na publiczny charakter sieci Internet, korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną może się wiązać z zagrożeniami, niezależnie od dochowania przez Administratora danych należytej staranności.

W jaki sposób korzystamy z pozyskanych informacji:

Udostępnianie, ulepszanie i rozwijanie naszych usług.

Dostępność tych informacji pozwala nam utrzymywać Usługi, personalizować treści i sugerować Użytkownikom różne rozwiązania, gdyż to właśnie dzięki gromadzonym informacjom rozumiemy, w jaki sposób użytkownicy korzystają z interesujących ich elementów Usług oraz zasobów. Używamy też informacji, które zbieramy, aby oferować różnego rodzaju ułatwienia i propozycje.

Wyświetlanie i monitorowanie reklam i usług

Używamy posiadanych informacji, aby doskonalić nasze systemy reklamowe i pomiarowe, co z kolei ma na celu wyświetlanie interesujących Użytkownika reklam zarówno w obrębie serwisu, jak i poza nim, oraz mierzenie skuteczności i zasięgu – tak reklam, jak i usług.

Polityka cookies i innych podobnych technologii

Cookies to małe pliki tekstowe zapisywane na komputerze Użytkownika lub innym urządzeniu mobilnym, w czasie korzystania przez niego z serwisów internetowych. Pliki te służą m.in. korzystaniu z różnych funkcji przewidzianych na stronie internetowej lub potwierdzeniu, czy Użytkownik widział określone treści z danej witryny internetowej.

  1. W związku z udostępnianiem zawartości serwisów internetowych stosujemy tzw. pliki cookies.
  2. Przy pierwszym wejściu na Stronę możesz wyrazić zgodę na cookies lub podjąć inne działania wskazane w komunikacie, żeby móc dalej korzystać ze Strony. Korzystanie ze Strony oznacza wyrażenie zgody, jeżeli nie wyrażasz zgody – opuść Stronę.
  3. Możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki, wyłączyć lub usunąć pliki cookies. W zakładce „pomoc” w Twojej przeglądarce znajdziesz informacje jak to zrobić.
  4. Wyłączenie lub zmiany ustawień plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności na stronie internetowej.
  5. Brak zmian w ustawieniach oznacza akceptację dla stosowania plików typu cookies.

Stosujemy dwa typy plików cookies:

  1. wydajnościowe (zbierają informacje na temat sposobu używania witryny przez odwiedzających, najczęściej odwiedzanych stron lub komunikatów o błędach itp.),
  2. funkcjonalne (zapisują ustawienia użytkownika, język, wyrażone zgody itp.), takie jak:
    • Google Analytics – służą do prowadzenia analiz i pomiarów tego jak użytkownicy korzystają z naszych usług, więcej informacji o usłudze Google Analytics znajdziesz tutaj: https://policies.google.com/privacy,
    • Facebook – służą do prowadzenia analiz i pomiarów tego jak użytkownicy korzystają z naszych usług, więcej informacji o usłudze Facebook znajdziesz tutaj: https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation/,
    • cookies sesyjne – są to tymczasowe informacje przechowywane w pamięci przeglądarki do momentu zakończenia sesji, czyli jej zamknięcia.

Informacje zawarte w logach dostępowych

Podobnie jak większość wydawców serwisów internetowych, zbieramy informacje dotyczące korzystania z serwisów internetowych przez użytkowników oraz ich adresy IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów naszych serwisów internetowych, jak również w celach statystycznych, przy analizie demograficznej użytkowników.

Jak się z nami skontaktować?

Jeśli masz pytania lub zastrzeżenia do tego jak przetwarzamy dane osobowe, możesz się z nami skontaktować przez:
e-mail: rodo@revas.pl
pocztą: Revas sp. z o.o.
ul. Wrzesława Romańczuka 3
35-302 Rzeszów

Zmiany Polityki prywatności

Polityka prywatności może być zmieniana. Najbardziej aktualna wersja polityki będzie regulować nasze korzystanie z informacji i będzie zawsze dostępna pod adresem internetowym https://revas.pl/polityka-prywatnosci/.